Over RARE

rarelogo

Het ontstaan van Rare Endurance Team

Zoals vele simracers zijn ook de meeste Rare Endurance Team leden begonnen met racen op een console, op de bank met een controller in de handen en lekker scheuren.
Maar al snel merkten we dat we ” meer” wilde, tegen een aantal virtuele auto’s rijden was nou niet echt uitdagend.
Dan ga je verder zoeken en wat blijkt, er bestaat een simrace community, alleen dit gaat allemaal via de computer.

Na uitvoerig diverse sites bezocht te hebben, kwamen we uiteindelijk uit bij de grootste simrace community van Nederland, namelijk Simracing.nl.
Alleen dan rijst de vraag: zijn we wel goed genoeg om hieraan mee te doen en daar kom je natuurlijk alleen maar achter als je de stoute schoenen aan trekt en je je zelf aanmeld.
Het begint met wat online te oefenen op de door SNL ter beschikking gestelde servers en wat blijkt, na wat oefening kan je je wagen al redelijk onder controle houden en wordt het tijd om jezelf in te schrijven voor een competitie.

Na jezelf aangemeld te hebben op de site van SNL en je ingeschreven te hebben voor de competitie, beginnen de trainingsavonden in aanloop naar de eerste online race waar je dan aan zal gaan deelnemen.
Na een aantal races en regelmatig het SNL forum te bezoeken, leer je steeds meer mensen kennen in deze communitie, uiteindelijk besluit je om met een andere rijder een team te vormen en dan in dezelfde auto te gaan rijden en die te voorzien van dezelfde skin.
Zo is het racen in ” team verband” ontstaan.

Als je uiteindelijk meerdere races gereden heb zou je eigenlijk ook wel wat langere races willen rijden, de gemiddelde race duurde ongeveer anderhalf uur, dit was natuurlijk gaaf, alleen zou het niet super wezen om met meerdere coureurs endurance races te rijden?
We hadden inmiddels een leuk groepje gasten bij elkaar verzameld die eigenlijk allemaal wel meer wilde, alleen waar ga je beginnen? De heren van Simracing For Holland waren hier al een tijdeje mee bezig en na een paar keer met hun meegereden te hebben, besloten we om een eigen team op te richten.

We waren toentertijd met vier coureurs nl: Robin, Albert, Rinus en Erwin, dit was een bont gezelschap bij elkaar en zulke vreemde/rare gasten moesten ook een leuke, pakkende team naam hebben.
Na een paar avondjes brainstormen kwam Albert met het idee om al onze eerste letters van de voornamen bij elkaar te gooien en daar de teamnaam van te maken, BRILJANT, maar was dat niet een beetje raar?
Zo ontstond de naam RARE, op zijn Engels uitgesproken een beetje zeldzaam en in het Nederlands beschreef het eigenlijk ook wel de insteek van dit clubje mensen.

Inmiddels zijn we al wat jaartjes verder en zijn er al weer nieuwe mensen aan het team toegevoegd, helaas zijn er ook wat mensen mee gestopt, maar het Rare Endurance Team rijdt nog volop endurance races en wij hopen dit in de toekomst nog lang te zullen doen.

1622845_857063320993571_1043014595484041004_n

Robin Tol – aktief rare lid, BBQ Master

Albert Priem – gepensioneerd rare lid

Rinus Janssens – aktief rare lid, setups

Erwin Levasier – aktief rare lid, rigbuilder

Jarno Hogeweg – gepensioneerd rare lid

Richard Blokker – aktief rare lid, skins

Fred Visser – gepensioneerd rare lid

Translate »